Твір на тему:"Молитва у житті людини"

Збільшити або зменшити шрифт тексту :

Ми часто недооцінюємо бесіду з Богом, не знаємо про незвичайну користь її, про те що вона засіб від усіх проблем і навіть в словах неможливо описати її унікальність, що немає нічого сильнішого її і навіть рівного їй. Не треба нічого мати, тільки бажання і віру, щоб говорити з самим Творцем. Цим і унікальне становище людини. Але молитва не повинна бути механічною, а повинна бути уважною, старанною і зібраною. Тому що перед розмовою з важливими людьми ми готуємося, наводимо себе в порядок, хвилюємося, а перед Богом може позіхати і думати про щось відвернене.

Ні, справді немає нічого сильнішого значення молитви і навіть нічого рівного їй. Не стільки блищить цар, одягнений в багряницю, скільки молиться, прикрашений бесідою з Богом. Як той, хто в присутності війська, воєначальників, вельмож і багатьох градоначальників, наблизившись до царя і вступивши наодинці в бесіду з ним, звертає на себе погляди всіх і удостоюється поваги, так точно буває і з тими, що моляться.

Важливість і значення молитви дуже велике. Молитва є пристань для лютих, якір для їх розгойдує хвилями, тростину немічних, скарб бідних, твердиня багатих, винищувачка хвороб, страж здоров’я; молитва зберігає безсумнівним наше добро і скоро усуває зло; якщо нас спіткає спокуса, вона легко проганяє його; якщо трапиться втрата майна або що-небудь інше, що заподіює скорботу нашої душі, все це вона скоро ізглаждает.

Людина, яка навчилася розмовляти з Богом, як повинно розмовляти з Богом, робиться ангелом, душа його відмовляється від уз плоті, розум його підноситься і переселяється на небо, він зневажає все житейське, стає перед самим престолом царським, хоча б він був бідним, хоча б рабом … хоча б невченим. Бог вимагає не краси мови і не слів вишуканих, але краси душі; і коли вона буде говорити угодне Йому, то отримає все.